>
 
ledigaveckor
prislista
bokning
resahit
kontakt
hem


stadsvapen
Vår lägenhet Runt knuten Våra kvarter Nice Kartor

 

blåblommor

Quartier des Fleurs
-Blommornas kvarter-

En oas mitt i staden, med stranden i söder affärsgatan Gambetta i öster, ryska kullen i väster och Rue Caffarelli i norr.


kvarteret

Stranden

stranden


Gambetta

gambetta

Historien

historia

 


         Mysig lägenhet i Blommorna kvarter

Rue Caffarelli ligger i ena änden av Blommornas kvarter, i mycket lugna och trivsamma omgivningar. Quartier des Fleurs är levande kvarter.  Här finns den livliga Boulevard Gambetta med butiker, två saluhallar, en park att vila ut i. Det  är kvarter med en internationell stämning. Här finns små ryska delikatessbutiker, bokhandlar, kosheraffär, halalslakteri, många små restauranger och hantverkare.

På Boulevard Gambetta finns hållplatsen Alsac-Lorraine vid den lilla parken, där stannar buss 23 som går ända från flygplatsen och in till stan. Från hållplatsen är det inte mer än ett par minuters promenad till vår lägenhet. Det går naturligtvis många andra bussar därifrån också om man vill fortsätta mot hamnen, eller andra delar av Nice.

Det är omkring åtta minuters promenad ner till havet och den åtta km långa Promenade de Anglais, ett underbart promenadstråk som sträcker sig bort till Viex Ville, gamla stan, med dess vindlande gränder och prång. Stränderna i Nice består av både privata och allmänna stränder.

Åt norr ligger den berömda ryska kyrkan ligger inte långt bort. Järnvägsstationen ligger också åt det hållet, inte mer än 10 min bort från lägenheten där man kan ta tåg till Italien eller längst med kusten.

Något som inte är så vackert men praktiskt är parkeringshuset som ligger i kanten på Rue Caffarelli. Där kan man veckohyra om man vill vilket är både praktiskt och mer ekonomiskt. Att hitta parkering i Nice är annars inte lätt. Det är rättare sagt nästan omöjligt.

Kommunikationer

buss


Parken

parken


Krogarna

krogen